Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
Medens vi venter på Påskesolen - opgavevisning nu med GoogleMaps
2011-04-16 18:14
Kære alle,

Efter en fin start på sæsonen i marts...gik vi vist lidt i stå igen her i april.

I skrivende stund ser jeg ud på 8/8 kun sjældent brudt af solen. Inden jeg nu skal ud og skifte til sommerdæk tænkte jeg at vi lige kunne afprøve en ny version af SoarTask (ja, SoarTask!) hvor jeg har eksperimenteret lidt med at vise selve opgave definitionen i GoogleMaps vhj af KML filer her på hjemmesiden.

Det er indtil videre blevet til, at hvis man går ind på opgave definitionen hos den enkelte pilot, er der et link til højre for datoen hvor der står "se GoogleMaps KML".

Og presto! Så skulle GoogleMaps gerne dukke op med en tegning af den flot gennemførte opgave som f.eks. Mads Linaas Larsen her. Man kan f.eks. klikke på opgaven (bare én af linierne) og se pilot navn, hastighed, distance og konkurrencenummer. Hvis man er udelandet vises naturligvis kun opgaven til og med udelandingspunktet som f.eks. Mads Linaa Larsens her (hørt af MO og AB i det midtjyske: "ja, I fik da det ud af det at jeg måtte sætte motor ud her ved Langå").

Og det kan naturligvis laves pænere på bare den korte bane (skal bare lige have lidt tid til at regne den ud), f.eks.:

 1. beskrivelse af opgavetypen (varighed, stræk, højdevinding etc.)
 2. forskellige tekster på den enkelte vendepunkt afhængig af typen
 3. visning af startline
 4. forskellige ikoner for vendepunkterne (der matcher typen)
 5. vendepunkts sektorer
 6. ankomstlinie
 7. mm

Næste trin bliver at lave tilsvarende visning for en given flyvedag så vi kan se alle opgaver fløjet én dag. Hvis det er gråvejr imorgen så må vi se om jeg kan få tid til det også.

...og så det helt store punkt på ønskeseddlen - at kunne oploade og vise IGC filerne men det sidste bliver tidligst til sæsonen 2012. Men jeg tror det bliver med GoogleMaps + KML fils teknologien vi kommer til at se vores IGC filer på TERMIK-Ligaen.

Men alle der interesserer for TERMIK-Ligaen og forbedringer - venligst skriv idéer, ønsker, forslag og kritik til helpdesk{snabel a}termik-ligaen.dk eller gå ind på selve www.alfavision.dk/helpdesk, registrer Jer med email hvor I så kan se hvad der pt står på listen - og giv Jeres besyv med ved at klikke på 'Vote' for de emner I gerne så højt prioriteret.

Medens vi venter på Påskesolen!

På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller


Arkiv
 • TERMIK-Ligaen set fra en computer..
 • Termik-Ligaen set fra en sygeseng ........
 • Hov - så er sæsonen igang!
 • Annus Horribilis eller Annus Mirabilis?
 • Man burde følge trækfuglene
 • Tiden flyver
 • Snor nok og snart 3.000.000 km!
 • Når katten er ude...
 • ARC du Lieber Augustin...(2. udgave)
 • TERMIK-Ligaens slutstilling efter 300.000km i 2009...