Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
Når katten er ude...
2010-05-01 00:25
Kære Ligavenner,

Med en sløv start på sæsonen har vi måtte kigge længe efter det gode vejr selvom det bestemt har været der. Nogle af de bedre dage forsvandt da asken fra Island drev henover os 18.000'+ oppe og lammede den kommercielle trafik og ikke mindst den største flåde i danmark - svæveflyverne. Det var bare så ærgeligt for der forsvandt en del gode dage i det klassisk smukke april vejr. Det var at føje spot til skade efter en kaotisk vinter og forår hvor problemerne med at få værkstedsgodkendelser og de ultimative ARC'er kombineret med nogle advancerede og kryptiske tre-bogstavs-forkortelser.

Vi må håbe, at det er det værd
Nu beskæftiger TERMIK-Ligaen af princip sig normalt ikke med politik. Så vi kan i TERMIK-Ligaen kun håbe, at dette enorme dokumentationsarbejde ikke afskrækker folk fra at flyve - for det er jo det, det hele handler om.

Hvis dette meget tunge papirarbejde handler om, at højne sikkerheden i svæveflyvning hilser vi det sikkert alle politisk korrekt meget velkomne. Spørgsmålet er blot om politikerne og reglmagerne efterfølgende vil erklære det en success hvis det absolutte antal havarier falder eller antal havarier / operationer falder. Vi må håbe at det er procentsatsen der falder og ikke blot det absolutte antal fordi flere opgive pga disse nye byrder. Nu er det jo iøvrigt sådan, at den del der hidrører fra materielfejl historisk set er mikroskopisk i forhold til f.eks. pilotfejl.  Hvordan mere dokumentation skal hjælpe på dette bliver interessant at se.Ellers er vi bare til grin. Eller også er vi det i forvejen.

Tak til materialekontrollanterne
Én ting er helt sikkert: vi skal takke alle de materialekontrollanter der har knoklet mange hundrede timer på vores vegne med arbejdsgange og dokumentation, der efter min beskedne erfaring gør amerikansk reguleret  (FDA) farmaceutisk industriprojekter rangen stridig mht politisk korrekt dokumentationsniveau.

Foto:Arne Boye-Møller: Skygader over Horsens d.27 april.

Nuvel, nu er det værste forhåbentligt overstået.

Men nej - verden er af lave
Men nej, nu viser det sig, at Silkeborg har rykket forbi os alle sammen i 1.Division og diverse indlæg på Fjæsbog håner slet skjult diverse klubber der ellers plejer at pjaske rundt i denne ende af skalaen.

Og Bent 'Pap' Mogensen fra SG-70 har præsteret en super-duper flyvning d. 14 april på ikke mindre end 438km med lidt over 113km/t - faktisk året bedste og hurtigste flyvning til dato og nær på de magiske 2.000 points. Og her dukker Per Winther fra Vestjysk også op med en flot opgave samme dag og i samme kaliber. Vi unge må bøje os i askestøvet og det gælder også den 3. bedste flyvninger i år fra den meget yngre Torsten Christsen fra Silkeborg..også fra d. 14 april.

Early days og relativt få flyvninger
Men når det er sagt, så er det i modsætning til tidligere år alt for tidligt at sige noget om hvilken vej tingene kan gå. Vi ligger opgavemæssigt noget under snittet (halvt så mange opgaver som tidligere år på dette tidspunkt) men erfaringesmæssigt skal der blot nogle få sammenhængende gode dage (vi krydser fingre for at det er hver  weekend!) for det tal kan nemt hurtigt ændre sig.

The Usual Suspects?
Men som vi har set det tidligere år er der nogle klubber der lidt hurtigere end andre får gang i strækflyvningen. Derfor er det også dejligt at se, at vi har nogle lidt mere nye navne som Helle Post fra Skrydstrup og hendes fine højde/varighed på ikke mindre end 5:11 + 1.125m højdevinding og ligeledes Damien Grévain fra PFGs ditto.  De nyere S-piloter fra Århus begynder også at melde sig og her er Kristian Hastrup Andersen som én af de TERMIK-Ligaemæssigt i år mest aktive, også i luften med både højde/varig og stræk opgaver.

Nuvel, det er Bededagsferie og vi må håbe at den eneste sande vejrprofet tager fejl og vi får hammer vejr resten af weekenden.

På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller


Arkiv
  • ARC du Lieber Augustin...(2. udgave)
  • TERMIK-Ligaens slutstilling efter 300.000km i 2009...
  • Lidt over halvvejs i sæsonen : gode oplevelser for...
  • Opsøg held og oplevelser
  • Nye tider, nye resultater, ny strategi?
  • April er ovre - back to basics (Front-By-Front)
  • Gode udsigter? Frem med linialen?
  • En Påske uden det helt fede vejr
  • Stillingen ultimo marts!
  • Sæsonstart 2009 og vi er klare til at lette