Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
Snor nok og snart 3.000.000 km!
2010-05-08 13:31
Kære Ligavenner,

Det er hundekoldt, det støvregner men vejrudsigten siger at det er godt vejr de næste 4-5 dage og DM står for døren. Med andre ord, alt er som det plejer at være (hvis vi antager, at det bliver regnvejr på fredag).

I TERMIK-Ligaen kan vi glæde os over, at flyvningerne så småt er kommet igang og folk får nogle gode oplevelser derude.

Strækflyvningskursus på Skinderholm. Foto: Ole Korsholm
Lige en vigtig detalje!

Jeg vil gerne bede alle brugere om at downloade og indlæse seneste deltafil via hjemmesiden (ja, det virker igen, se bemærkninger længere nede) for at vi får ryddet op i visse fejlregistreringer).


Grupperne
At Bent 'Pap' Mogensen (SG-70) og Per Winther (Vestjysk) nu har lagt sig i spidsen af gruppe A gør jo blot at de unge lømmeler skal til rent faktisk at hælde lidt vand på hatteæskerne før de starter og nogle vil måske sågar til at bruge flapshåndtag og trim.  De har ihvertfald fået snor nok.

Men måske vi skal til at holde lidt mere øje med nogle af de nyere i Gruppe A, som f.eks. Torben Simonsen fra Polytterne eller førstegangsdeltagerne i Gruppe A Mark Hougaard Bendtsen fra Billund og Carsten Rasmussen fra Tølløse. Alle har de tilfælles, at de siden deres entre i Gruppe C har fløjet mere eller mindre direkte igennem Grupperne. Og de kan sagtens lægge sig i toppen ved blot at flyve én enkelt opgave mere af samme kaliber.

I Gruppe B har Jørgen Thomsen lagt sig i spidsen men her finder vi en større koncentration af piloter som ofte ligger i Gruppe A, DM piloter med mere så alt kan stadig ske her. Her ser vi dog også mange af de nye piloter med fart på som tydeligvis hvert år placerer sig bedre og bedre med gode chancer for at rykke op i Gruppe A. Hvis ikke de førnævnte piloter vågner lidt mere op og gør dem rangen stridig.

I toppen af Gruppe C har Johnny Friis Andresen fra Vestjysk åbenbart besluttet sig for, at bevise, at man godt kan beskrive noget der ligner en sinus-kurve med sine gruppe placeringer ved for 3. gang at klatre op fra gruppe C til Gruppe A. I modsætning til tidligere år, har vi i år ikke så mange med i Gruppe C endnu - men her finder vi heldigvis et forholdsmæssigt stort deltagerantal fra Århus Svæveflyveklub - og de er stort set alle førstegangsdeltagere.  Keep it up, I har store oplevelser forude!

Blandt juniorerne
..har Morten Bach fra SG-70 kastet sig ud i en større indsats i foråret med ikke mindre end 7 opgaver allerede og knapt 3.000 points samlet. Også Mads Linaa Madsen (SG-70) har knoklet på og ligger fint på en 2. plads med Chris Møller fra Vestjysk i hælene efter en ubrudt oprykning fra Gruppe C og forbedrede resultater i Gruppe B.

I Divisionerne
Spøgefulgene fra SG-70 har med 25 opgaver og ikke færre end 25.238 points fra 17 opgaver rykket voldsomt i 1. Division. Voldsomt fordi ærkerivalen Herning ligeledes med 17 medregnede opgaver kun har præsteret 18.983 points. Der er klasse til forskel lige nu og det er ikke nogen hemmelighed, at der bliver talt dunder til piloterne fra formand Anders Husted Madsen i Herning. Hernings piloter står med bøjede nakker og lover at gøre alt hvad de kan for at genoprette tilliden. At Vestjysk står og ånder Herning i de bøjede nakker gør ikke sagen bedre. Nogen må gøre noget.

Men at Vejle i 1. division kun har præsteret 2 opgaver i år er en stor overraskelse. Vi må håbe de snart får gang i spillet og får skudt nogle flere opgaver og oplevelser af. Jeg er sikker på, at Erik Skov i Std.Libellen A8 fik sig en super 396km tur da vi begge var ude og flyve d. 2 maj og ligeledes Uffe Tokehøj da han d. 24 april fløj en god 136km opgave i UI (ASW 20). Håber Erik og Uffe kan få rusket op i de andre!

I 2. division har Skrydstrup lagt relativt hårdt ud med 15 opgaver. De har pt ikke nogen piloter i Gruppe A (kom nu Preben, Sten, Peter og Ole - I kan jo godt) men med det tempo har de måske taget en princip beslutning om at komme i 1. division i år. Med dobbelt så mange points som efterfølgende Fyns-, Århus- og Billund svæveflyveklub har de sikret sig et vist forspring.

I 3. division er kampen pt jævnbyrdig mellem Jysk Aero Sport og FFF. Ikke at 3-4 opgaver per klub reelt giver noget fingerpeg om hvor det ender henne. Jysk Aero Sport har kun få medlemmer og selvom de har forholdsvist mange piloter i gruppe A har de historisk set svært ved at få de mange points i klubregnskabet. Derimod har både FFF og Kolding et stort potentiale alene i kraft af antallet af piloter i Gruppe B og især C.

Årets længste flyvning til dato
..er fløjet af Jørgen Bruun fra SG-70 på 528km og med Stig Øye lidt kortere med 514km. Jens Ehlers og et særsyn som et flyvende DSvU HB medlem, Felipe Cvitanich med 501km, hører dermed til de eneste fire der har fløjet over 500km i år.

Der er således meget langt op til TERMIK-Liga rekorden (og danmarksrekorden) på 952km sat af Ib Wienberg sidste år og vidner om en vejr- og ARCmæssig noget anstrengt sæsonstart.

Årets hurtigste opgave til dato
..er Mogens Hoelgaards (Herning) 411km opgave med ikke mindre end 118,65km/t - og det er altså på tværs af alle opgave distancer.

Årets største højdevinding til dato - og varighed
..er Jakob B. Nikolajsens (Herning) 1.640m og stive 5:19 d. 2 maj som dermed også har den bedste kombinerede højde / varighedsopgave foran Helle Post (Skrydstrup) og Kristina Hansen (Polytterne).  Det er nu engang at flyve længe der giver én god rutine og erfaring. Godt gået.

Vi runder snart 3 millioner fløjne km i TERMIK-Ligaen!
Om anslået 125 opgaver passerer vi den næste store milepæl - 3.000.000 km. Med lidt held sker det faktisk i løbet af de næste par uger under DM. Det vil svare til:
 • 75 gange rundt om jorden
 • 1.135 gange havde fløjet Klaus Ohlmans verdensrekord på 2.643km
 • 200 km i snit per opgave i TERMIK-Ligaen ved ca. 15.000 flyvninger
 • 250.000 km hvert år i TERMIK-Ligaen
 • 30.000 timer i cockpittet ved 100km/t
 • 229 tons AVGas hvis vi havde fløjet TMG, sådan ca. 
Lidt praktisk
Vi har, som flere har bemærket, haft en del bøvl med SoarTask programmet og især download links til deltafilerne. De burde nu i skrivende stund være rettet (fandt utroligt nok fejl i min kode da jeg flyttede systemet til en Windows 2008 server) og kører stabilt. Dvs, man kan bruge linket her på hjemmesiden til at downloade deltafiler (det virker igen) og man skal fortsat indsende nye deltafiler til resultater{snabela}termik-ligaen.dk. Vi kommer ikke til at kunne udføre automatisk up- og download af deltafiler.

Med ønsket om et godt vejr til Jer alle.

På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller


Arkiv
 • Når katten er ude...
 • ARC du Lieber Augustin...(2. udgave)
 • TERMIK-Ligaens slutstilling efter 300.000km i 2009...
 • Lidt over halvvejs i sæsonen : gode oplevelser for...
 • Opsøg held og oplevelser
 • Nye tider, nye resultater, ny strategi?
 • April er ovre - back to basics (Front-By-Front)
 • Gode udsigter? Frem med linialen?
 • En Påske uden det helt fede vejr
 • Stillingen ultimo marts!