Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
Tillykke til deltagere og vindere [2.revision]
2006-11-05 16:46
AB klar til start i Sisteron
Kære Ligavenner,

Hermed først og fremmest tillykke til vinderne i Grupperne og Divisionerne samt ikke mindst Tandemklassen og vinderne i 100km intervallerne efter en hård men fair kamp og mange timer i cockpitt'ene.

Resultaterne er nu endelige og er lagt ud på vores website som det officielle resultat. Kun få og ret kosmetiske rettelser har været nødvendige hvorfor det endelige resultat i al væsentlighed ligner stilling fra de sidste par uger.

Vi glæder os til at se så mange af Jer som muligt til repræsentantsskabsmødet i februar hvor vi uddeler pokalerne!

Evaluering
Med 273.000km begået af 342 piloter med ialt 1.269 gyldige opgaver kom vi i år over de 2 millioner km siden Ligaens start. Ved udgangen af Sun Air Cup stod vi faktisk til rekord deltagelse på trods af et dårligere forår end ellers (bortset fra nogle få dage som f.eks. d. 14 maj) - men så indtrådte der en historisk dårlig periode igen fra slutningen af august - og vejret kom sig aldrig rigtigt. Årets resultat er således statistisk set et gennemsnits år.

Ligaledelsen samledes forrige weekend som vi gør hvert år i forbindelsen med afslutningen på sæsonen for at hhv. kvalitetssikre og evaluere den forgangne sæson og ikke mindst planlægge den kommende sæson.

Vi har med tilfredshed konstateret, at der er så mange der deltager i Tandemklassen - 30 fly og over 150 strækopgaver. Samtidigt glæder vi os over at der tilsyneladende er et godt mix af erfarne og mindre erfarne piloter der således får fløjet sammen og delt oplevelserne - hvilket i sig selv er en målsætning for TERMIK-Ligaen.

I den forbindelse skal vi sige tak til alle dem som er kommet med gode råd og forslag som alle blev drøftet og vurderet - kun ved Jeres hjælp kan TERMIK-Ligaen blive bedre. Nogle af forslagene kan vi umiddelbart indarbejde - andre giver os (mig) nogle større tekniske, praktiske udfordringer (læs: kan alt - tager bare tid).

Tiltag
1) Teknik: Klub resumé: hver klub får en officiel resultat side der summerer klubbens resultat indenfor divisionen og klubbens piloter i grupperne. Formålet er, at give klubberne én side de selv kan linke til fra deres egen side direkte og derfra evt. linke videre til andre sider på TERMIK-Ligaen. Den bliver lavet til 2007.

1.1) Teknik: "Højdespringere": hvem rykker mest i forhold til deres placering sidste år? Vi vil prøve at gøre det lidt mere synligt hvem der rykker resultatmæssigt.

2) Teknik: Webbaseret løsning: ambitionen er på sigt at få hele SoarTask programmet omlagt til en ren webløsning. Arbejdet er igangsat under arbejdstitlen "Laminar" men realistisk set er det tidligst i 2008 vi kan forvente at få denne løsning. Løsningen idag alene omfatter udover selve SoarTask programmet og vores website også de næsten 2.000 sider vi automatisk genererer til hjemmesiden hver gang. Rekruttering af tekniske medarbejde er påbegyndt og intresserede er velkommne til at kontakte undertegnede. Muligvis bliver der tale om en 2 trins raket hvor SoarTask i første omgang erstattes af en ren klient løsning mod en dedikeret server hvorefter SoarTask udfases af en ren webløsning.

3) Teknik: OLC integration: OLC kom på banen nogle få år efter at TERMIK-Ligaen gik igang. Successen er stor og reglerne er ret simple. Ambitionen er, at kunne tilbyde at uploade IGC filer til validering af vores flyvninger via den nye SoarTask på samme måde som vi kender det fra SeeYou etc. og samtidigt tilbyde at sende færdig data videre OLC.

4)Regler: TERMIK-Liga kalenderen: ændres lidt så vi bliver tidligere færdig med evaluering og resultater, dvs. allerede i den anden weekend af oktober. Vores løbende stikprøve kontrol har lettet arbejdet betydeligt i det henseende.

5) Regler: Landing på deklaret flyveplads: vi har besluttet os for, at relaksere lidt på vores anvendelse af DM reglerne mht. landing på deklaret flyveplads og passage af ankomst linien. Vi har oplevet en del flyvninger der beklageligvis må afvises idet man ikke har passeret ankomst linien på trods af, at man faktisk har landet på flyvepladsen. Denne relaksering gælder således kun ved landing og nogen anden form for passage.

6)Regler: Størrelsen af klubdivisionerne: vi må konstatere, at mange klubber lever som op- og nedrykningsklubber hvert 2. år. For at øge spændingen vælger vi således fra sæsonstart 2007 at udvidde både 1. og 2. division med to klubber. Det betyder reelt at dette års nedrykkere forbliver i hhv. 1. og 2. division medens dette års nr. 3 og 4 i 3. division placeres i 2. division - klubbernes points i år gør at denne omplacering ikke favoriserer nogen. Vi fastholder at der hver år rykker 2 klubber hhv. op og ned baseret på deres placering alene.

På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller


Arkiv
  • Det var vel det?
  • Cloudstreet Boyz & Girlz
  • Skyer i alle højder og drøjder
  • Carpe diem - oplevelserne venter derude på os!
  • 2 millioner km passeret - still going strong! [Rev.2]
  • Sun, Fun and Air og snart 2 millioner kilometer
  • Så gør dog noget !
  • En vejrmand ser rødt! [2. revision]
  • Vestkyst Hustlers [2.revision]
  • FAI opgaver og tandpasta smil