Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
FAI opgaver og tandpasta smil
2006-04-16 23:32
Kære Ligavenner,

Påskeferien er slut og vi kan konstatere, at der endeligt er kommet lidt skred i flyvningen efter ialt to udemærkede dage der opvejede lidt af skuffelsen over det pauvre vejr vi har haft. Vi ligger på nuværende tidspunkt under gennemsnittet for antal registrerede opgaver for dette tidspunkt på året men til gengæld har vi det højeste snit for antal km per opgave i april nogensinde: 215km/opgave.

Påske lørdagen bød på flot vejr fra morgenstunden med lave små totter der drev henover - og et løfte om at temperaturen nok skulle stige. SMHI havde lovet meget høj base og optimismen greb da vist også os alle sammen selvom www.flyvevejr.dk ikke havde ofret mere end en gul klat på dagen ("måske" vejr).

På Arnborg havde Über tasksetter Wienberg udskrevet en 316km FAI opgave som A-opgave der kom til at præge resultatlisterne og en lidt kortere B-opgave. Startfeltet var således præget af en optimistisk stor flok piloter i høj stemning.

En af dem i feltet der glædede sig specielt var tandlægen Mogens Hoelgaard der dagen før var hjemkommet med danmarks nyeste Ventus 2CxT - "MO" (aka "Mister Oral"). Han og flyet er her foreviget henover "AB"s vinge under deres jomfruflyvning hvor man tydeligt ser det kridhvide smil og blød hat.

Det blev dog hurtigt klart, at Søren Brodersens "måske" vejr kom til at dominere de første par timer af vores opgaver. Mange jagtede tilsyneladende gode skyer - ja - flere af dem lå endda i fine skygader men skyerne ville ikke lege med. Flere af os måtte tage hurtige beslutninger i lav højde og tage til takke med bobler der var trekantede eller stoppede langt under basen der lå i ca. 1.100m - eller bide i græsset. Et hurtigt check på radioen gav hurtigt det indtryk at alle var ude og flyve - og alle havde noget at fortælle.

Senere på eftermiddagen blev det ganske godt og flere oplevede både kortvarigt 4 og 5m/s bobler. Men allerede ved tre-halvfire tiden begyndte det at overudvikle i midtjyllland og glidende blev præget af enddog meget lange glid uden så meget som et bip fra rytmeboksen. I takt med at det begyndte at klappe sammen gik radiotrafikken fra temmligt livlig spørgen til de gode bobler til sammenknyt stilhed. Dog kunne nogen af de sidste bobler give helt op til 1.600m.

Desto større var smilene da også hos alle da der rundt omkring til sidst blev tærsklet hjem.

Blandt dem var Lotte Bank-Nielsen der så sandelig også fik fart i hatteæsken og gennemførte en fin 100km FAI. Lotte fører nu i Gruppe B.

Én af de få sjællændere der i lørdags fik sin første opgave i kassen og points til klubben var unge Rune Peter Jensen fra Tølløse der fik sig en fin varighedsopgave. Perry Pedersen fra Silkeborg debuterede også i TERMIK-Ligaen med en fin 182km opgave.

Klaus Thyge Høegh-Hagensen fra Silkeborg gennemførte samme dag årets længste opgave til dato - en udeklareret 430km i det midtjyske med knapt 80km/t i hans nyerhvervelse, en Ventus 2C, "B1". Klaus fører således 400km intervallet. Endnu.

I gruppe C fører Leo Lassen fra Herning efter at have gennemført en 101,9km opgave - også en FAI.

I divisionsturneringen fører Herning i 1. division stort foran SG-70 hvilket nok mest skyldes at de har fået registreret dobbelt så mange opgaver som alle andre. Midtsjælland og Aviator, Aalborg har endnu ikke fået gang i opgaverne.

Polytterne og Vestjysk slåes allerede nu indædt om toppen i 2. division medens hverken Fyn, Billund eller Vejle lader til at være færdige med vinterarbejdet.

I 3.division har Skrydstrup sammen med Nordjysk lagt sig foran Jysk Aero medens vi venter på at de andre klubber får adgang til lidt bedre vejr.

Til højre ses Christian Skov i "EC" som undertegnede fulgtes med på vores 316km FAI - her på vej over Århusbugten fra Beder syd for Århus og op til Lindenborg Gods syd for Ålborg.

Joh - det var en god Påske!

På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller


Arkiv
  • Holland, termik og point
  • Fjederen er helt i bund og spændt [2.revision]
  • Hvor vil du flyve hen idag?
  • Imorgen da
  • Lige lidt detaljer tilbage inden vi går igang
  • Kontor med udsigt..til sæsonstart