Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
April er ovre - back to basics (Front-By-Front)
2009-05-05 20:15
Kære Ligavenner,

Efter en april måned der ifølge de skriftkloge på DMI var en rekord varm april måned er TERMIK-Ligaen da kommet rimeligt igang og vi ligger stort set på middel opgavemæssigt. Fint nok.

Men april startede ellers koldt og lovende med enkelte rigtige gode dage. Faktisk var det så koldt de første par uger, at frosten krøb ind i cockpittet og gjorde det til en blandet fornøjelse hvis man ikke var helt forberedt - og de færreste lod sig friste til at have vand med. Lørdag d. 18 april var ingen undtagelse og alle bed tænderne sammen på nær SG-piloten Morten Koldtær der på 122.47 proklamerede, at han bare ikke ville mere med henvisning til kolde fødder. Vi hørte ikke nogen fra Herning eller andre klubber beklage sig.Foto:Jes Boye-Møller, Lavt mellem Lem og Tarm over gylle

Resten af april gik hen og blev en blandet fornøjelse, stort set uden Cu og noget forrevent termik - men smukt vejr iøvrigt - og efterhånden meget tør og støvet med fortrinsvis SØ vind.

Flere træningsdage og diverse konkurrencedage blev således henlagt til de vestlige dele af vores forskellige distrikter medens luftens farve antog forskellige nuancer af brun og lilla i inversionslaget mod den ellers blå himmel.

Termikken var nogle dage særdeles lusket og der var således hovedsageligt mange svære dage - det betød at midtjyderne ofte måtte ud i noget værre gylle mellem Lem og Tarm.

Men ikke desto mindre er det lykkedes 122 TERMIK-Liga piloter distancemæssigt at få klemt ikke mindre end én tur rundt om jorden og lidt til på én måned med 244 registrerede opgaver.


Blandt disse er en gammel kending begyndt at røre på sig i gruppe C, og det er Lars Ternholt. I danmarks eneste Nimbus 4DML bliver der cruise't nogle seriøse stræk der nok kan få de nervøse trækninger frem hos både B- og A-piloterne - for med over 3.865 points må gruppe A's hårde tandlæge se sig bølledistanceret med over 400 points. Godt at det først er i 2011 han kan komme i Gruppe A. Men ok - rygtet vil vide, at Lars også får hjælp og seriøs coaching fra fatter Ternholt i bagsædet.

Også i Gruppe C ser vi Niels Jørgen Kjær og Mogens Hald , begge fra Lemvig, der i år lader til at lægge hårdt ud og lige nu ligger samlet hhv. #3 og #5. Dejligt at se.

Faktisk er næsten halvdelen af de deltagende piloter i år indtil videre fra Gruppe C.
Foto: Arne Boye-Møller, Nu bliver det langhåret!
I gruppe B er nogle yngre piloter begyndt at vise tænder i top 3 - efterfulgte af et særsyn i Dansk Svæveflyvning - flyvende bestyrelsesmedlemmer. Dejligt at se.

I gruppe A er ...nej, ham springer vi over. Men på 2. pladsen er Peter Toft komfortabelt placeret men klemmes af ørkenens fortabte søn fra Abu-Dhabi, Christian Skov på 3. pladsen. Godt at se, at sidste års SAC vinder vil bevise at det ikke bare var et held sidste år. Christian forfølges af danmarks eneste pt professionelle svæveflyver Ole Arndt (der nu sponseres af SAS 100% i sin fritid). Jo, der er ikke et øje tørt.

Meeeeen - det er jo stadig "early days". Meget kan ske endnu. Nu er vejret jo endelig slået om, og mon ikke det kommer nogle gode dage med alle disse front-by-front systemer. Og så kan det jo være, at vi endelig kommer over de 500km i år - det plejer vi for længst at være her primo maj.

TERMIK-Liga reglerne

Som flere har bemærket, så kan SoarTask IKKE regne ud, når man flyver en FAI trekant mere end én gang. Det skulle ellers gerne have udløst FAI bonus selvom man flyver den flere gange. Fortvivl ikke - som jeg skrev i årets første bulletin kan SoarTask ganske korrekt ikke regne det rigtigt ud endnu. Men det kommer den til og I skal nok få Jeres points.
Foto: Jes Boye-Møller, Team Boye-Møller
Men indtil da. På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller


Arkiv
  • Gode udsigter? Frem med linialen?
  • En Påske uden det helt fede vejr
  • Stillingen ultimo marts!
  • Sæsonstart 2009 og vi er klare til at lette
  • Tekniske problemer [2]
  • Fair fight og Endelige Resulater
  • Genopladning af DSvU [rev.3]
  • Godt skub i skuderne [3.revision - Den Dovne Hund]...
  • Sådan burde det altid være [Revision 2]
  • Frivillige - tak dem!