Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
Godt skub i skuderne [3.revision - Den Dovne Hund]
2008-05-27 21:43
Kære Ligavenner,

En doven hund kravlede op i sin hatteæske på Arnborg i eftermiddags og fløj ifølge sin IGC logger en deklareret 196km med start i Blåhøj, rundt om Boris et par gange og så ankomst på Arnborg med knapt 136km/t. Fra han lettede til han stod på jorden igen gik der kun 1t og 49min og han svalede sin dovne krop med en iskold bajer for han gad ikke mere idag.

2.000m base og 0-3/8. Lidt forarget og selvfede kan vi andre jo så sidde her og drømme om hvad vi kunne have brugt dagen til for vi er jo ikke lige så dovne og havde helt sikkert nydt den tur endnu mere. Men all-right, med knapt 136km/t er det den hurtigste opgave i år og ubetinget den hurtigste i 100-199km intervallet.

I al hast,
Arne Boye-Møller

Kære Ligavenner,

Har netop læst i Segelflug, at OLC teamet har fået den geniale idé, at oprette en Bundesliga. Noget med at alle klubber automatisk er med og op- og nedrykning. Deres konkurrenceregler er noget anderledes end vores men ikke desto mindre samme ide. At den ikke er helt ny behøver vi jo ikke drille dem med for idéen er jo god nok. Men dér hvor OLC'en har en stor fordel vi endnu ikke har haft tid til at implementere er jo som bekendt upload af vores IGC filer - og her er de langt foran os pt. Men dét bliver der arbejdet på. Vi skal bare lige have et halvt år med regn og slud og ikke for mange pligter derhjemme. Iøvrigt - så ser vejret jo ud til ikke blot at være dejligt grillvejr men også svæveflyvevejr fra onsdag og ugen ud.

På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller

Solkongen udtænker næste træk. Foto:Per GivskovKære Ligavenner,

Det gode vejr har givet rekord mange flyvninger. Vi plejer at kunne dokumentere, at TERMIK-Ligaen modtager registrering af mellem 50-70% af alle strækopgaver jvf DSvUs statistikker.

Her i den 11. uge af sæsonen kan vi konstatere, at vi for første gang i TERMIK-Ligaens 10 årige historie allerede er 10 uger foran gennemsnittet. Vi har idag netop rundet 1.000 registreringer.

Hvis vi således bare holder de forudgående års snit kan vi måske opnå 1.800 registreringer i år.

Som glasfibersild i en tønde. FOTO:Per GivskovDet ville således glæde os meget i Ligaledelsen for det ville vidne om, at det ikke er mangel på vilje eller lyst til at svæveflyve. Forhåbentligt er der kommet mange nye piloter i luften der har fået en så stor oplevelse og mere rutine, at de har opdaget, at den ekstra indsats på de mindre gode dage kan give store oplevelser også. Fra de klubber vi hører fra kan man i øjeblikket næsten ikke få armene ned. Og måske var der ovenikøbet et par TMG piloter der fik lyst til at prøve at flyve rigtige svævefly også på naturens vilkår.

Ud-hjem rekord 2008.05.23, 704km fri, 670km mål. AB/Arne Boye-MøllerRekorder
I fredags var undertegnede så heldig, at slå et par ud-hjem rekorder med god sparring fra Per Givskov. Den ene var begået af min overlæremester og mentor Per Winther fra 2005 og den anden af koryfæet og inspirator Ib Braes, der satte rekorden samme år som jeg pavestolt bestod min cyklistprøve i 6. klasse på kommuneskolen i Helsingør.

Godt skub i skuderne
Men hold da op hvor er der mange der har fløjet stærkt. Junior Zarges direktøren Jan Fahlgren har fløjet årets absolutte hurtigste opgave til dato med 131,0km/t på en 339km opgave. Men prøv lige at se Std. Cirrus betvingeren Knud Erik Sørensen (det er iøvrigt længe siden jeg har set én af hans moderigtige kasketter) også! Begge herrer har formået med utroligt flotte flyvninger at bringe sig selv ind i 2.000+ points klassen som består af nu ialt 9 piloter i TERMIK-Ligaens historie. Knud Erik udviser med sin Std. Cirrus særklasse blandt alle Ventus'erne, Discus'erne og en enkelt Nimbus 4D. Der er tale om et inspirerende air- og sportsmanship. Respekt.

Gang i resultaterne
Blandt de mange intressante oprykke fra sidste års gruppe C til B ses Mads Christian Degnegaard fra Polyteknisk, der pt har den bedste varighed/højdevindingsopgave, skarpt forfulgt af Nick Rhiger Hesel fra Silkeborg og Poul Guldbæk fra Aalborg Aero Sport, sidstnævnte begge godt placeret i Gruppe C.

I Tandemklassen har Polytterne genvundnet fordums selvtillid og bla skaffet deres DuoDiscus P2 i spidsen efter suveræn indsats fra Morten Bennick (med flere) under DM for tosædede. Den har også skaffet Polytterne en tiltrængt fortjeneste for deres indsats ved en foreløbige 4. plads i 1. Division efter deres første 10 år i hovedsageligt 3. division. Flot-flot.

I toppen af 1. Division er visse piloter spændt på om deres opnåes transferfees ved evt klubskifte for piloter mellem SG-70 og Herning. Forholdet er ulideligt spændende og ragnarok udløses fra og med den 1 juli når piloterne kan få deres 3. opgave med og andre får tid til at flyve også.

Bad Luck. Foto:Per GivskovMed hvem-ka'-Ib-ka's flyvning på 800,2km har vi nu "fuldt hus", dvs alle 100km intervallerne som vi har vænnet os til at opstå de sidste 10år i løbet af sæsonen. Men bare rolig - resultaterne i 100km intervallerne er til for at blive slået.


I al hast.

På TERMIK-Ligaens vegne,


P.S.
I må gerne sende svæveflyve relevante billeder i højeste opløsning til support snablea termik-ligaen.dk.
Arne Boye-Møller


Arkiv
  • Sådan burde det altid være [Revision 2]
  • Frivillige - tak dem!
  • Respektløse juniorer
  • Klar til Take-Off 2008
  • Resultaterne for 2007 er nu endelige
  • Ny TERMIK-Liga rekord
  • SoarTask 2007 er klar
  • Indgangen til den 9. sæson i "real life" [5.revisi...
  • Tillykke til deltagere og vindere [2.revision]
  • Det var vel det?