Brug for hjælp, vejledning eller har du kommentarer eller spørgsmål?
LAMINAR begynder nu...
2018-04-27 17:43
Kære alle,

Tak for Jeres tålmodighed.

Sæsonen er igang og I har allerede fløjet men har ikke kunnet aflevere eller se resultater her på TERMIK-Ligaen.

Der arbejdes hårdt på at gøre Laminar, vores webbaserede resultatservice, færdig. Vi er ved at have de væsentlige dele på plads for at komme igang med Jeres registreringer. Dernæst følger alt det andet så hurtigt som vi kan. Hjemmesiden er IKKE klar endnu men databasen og vores services bagved er ved at være klar. Og ikke mindst vores beregningsmotor som nu fuldt ud integrerer med Naviters SeeYouCloud løsning.

Hvad kan I forvente?
Vi håber på Jeres forståelse for, at vi starter op i flere trin funktionalitetsmæssigt og helt sikkert med fejl og nødvendige korrektioner til følge.

Vi understøtter nu IGC filer og stort set alle opgave typer. Grundlæggende bevares de eksisterende definitioner af opgave typer i TERMIK-Ligaen men dertil kommer blandt andet de nu klassiske AAT opgaver samt understøttelse af udeklarerede opgave typer som de er defineret i OLC konkurrencen. Dette giver alle en større frihed i valg af opave som funktion af vejr og muligheder.

Vi starter med vores IGC log email service, så publicering af resultater og dernæst web login og web redigering af opgaver. Altså en ren email og webbaseret løsning. På sigt kan det være at vi laver nogle special løsninger til desktop og smartphones - eller andre kan lave det vhj af vores standardiserede interface til vores services.

Men grundlæggende vil det være sådan, at har vi først modtaget Jeres data (log filer og stamdata) behøver I ikke at gøre mere. Uanset hvilke ændringer eller rettelser vi nødvendigvis må lave til Laminar bliver I kun involveret hvis det er absolut nødvendigt. Vi analyserer Jeres opgaver automatisk og ud fra log filen finder den opgave der baseret på distance og hastighed giver de bedste points ud fra 07 - Pointberegning.

Vi har migræret alle Jeres tidligere flyvninger og resultater og I vil blive 'genforenet' med disse data i de kommende uger og måneder.

Vi mangler dog én væsentlig detajler som vi beder konkurrencelederene i Jeres klubber om at hjælpe os med - at sikre Jeres email adresser og Unions ID er korrekte / registreret i TERMIK-Ligaen. Vi udsender i denne weekend (søndag d. 27 april) besked og instruktion til Jeres konkurrenceledere. Det forhindrer Jer dog ikke i at indsende log filer allerede nu - kun hvornår resultater er officielle. Se nedenfor. Når vi har dette opdateret kan vi automatisk koble de gamle SoarTask pilot registreringer sammen med Jeres emails - og vi kan sende Jer login detaljer på sikker vis.

Hjemmesiden, kontakt og hjælp
Vi er ikke klar endnu med hele hjemmesiden men vi vil løbende holde opdatere siden i takt med at vi er klar med ny funktionalitet. Vi bruger bloggen her indtil videre indtil vi er klare med formatet.

Vi er ved at flytte regler og dokumenter over på den nye platform til vores tekniske dokumentation og regler. Arbejdet pågår i skrivende stund og man kan følge med her:
TERMIK-Ligaen: Knowledgebase.


Hvad kan vi nu?
Fra nu af kan I på enkel vis indsende Jeres log filer til log@termik-ligaen.dk. Se mere her om hvordan : Hvordan indsender jeg min egen eller en andens log fil via email efter manuel udlæsning fra logger.

I er meget velkomne til at indsende alt hvad I har af registreringer siden årsskiftet - både fra ind og udland, for vi kommer til at kunne understøtte mere end alene flyvninger i danmark.  I løbet af denne weekend forventer vi, at I får kvittering for modtagelse af filer allerede indsendt.

Bemærk: at hvis I har deklareret en opgave inden start skal man blot indsende den rå IGC fil. Hvis man efter flyvningen ændrer på opgaven vhj af SeeYou.exe og indsender den modificerede IGC fil beregner vi også den nye opgave og vurderer om den distance og hastighedsmæssigt giver bedre points.

Laminar vil dog kræve (digital) godkendelse af vidner hvis man har ender med en udeklareret opgave i IGC filen eller der på anden vis ikke er overenstemmelse med registreringerne.

Tidsbegrænsning?
Der er i sagens natur ikke nogen tidsbegrænsning på registreringer af log/opgaver endnu. Vi ønsker at alle får så mange flyvninger med som muligt. Desto flere logs vi har at arbejde med desto bedre.

Resultatlister forventer vi at kunne begynde at generere og publicere i løbet af de næste par uger. Især hvis det regner under DM.

Reglerne
Reglerne ændres en del pga af de nye muligheder. Ændringerne er antyder ovenfor men fremgår i detaljer i det opdaterede (og nu on-line) regelsæt, se Konkurrencereglerne 2018.


Stay tuned og På TERMIK-Ligaens vegne,
Arne Boye-Møller

Arne Boye-Møller


Arkiv
  • Sæsonen 2017 er nu klar og Påsken banker på med go...
  • 2016 - en ny sæson og nye udfordringer
  • Så er sæsonen 2015 i gang for alvor ... og TERMIK-...
  • Jahuu - så skal vi til det igen!
  • Godt på vej ind i DM perioden
  • Kold start på alle fronter!
  • Sæsonstart 2013 - TERMIK-Ligaens 15. sæson
  • Fuld fart over feltet
  • 2012 er igang - må termikken blomste /v.2
  • Kære Ligavenner, Vi er godt igang med TERMIK-Liga...